Zes maanden voor verduistering

Clifton Amoesie kreeg van kantonrechter Albert Ramnewash een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar opgelegd. Aan Clifton werd verweten dat hij op 28 juli 2013 opzettelijk een geldbedrag van Euro 4010 uit een brandkast in een appartementencomplex van D.P. heeft verduisterd. De benadeelde D.P. verklaarde op de terechtzitting dat de verdachte Clifton ongeveer drie maanden als administratief medewerker in dienst bij haar was en af en toe ook als kassier optrad. Het complex telde twee brandkasten, waarvan Clifton één moest beheren. Clifton had op die bewuste dag de opdracht gekregen om Euro 5735 van de echtgenote van D.P. te ontvangen.
Uit het ontvangen bedrag moest hij Euro 25 aan een taxichauffeur betalen en Euro 1700 moest hij aan een zekere Mika geven. Het restant van Euro 4010 moest hij in de brandkast zetten. In eerste instantie zette hij het geld wel in de brandkast, maar besloot later om het toch weg te nemen. De handelingen van de verdachte zijn op camerabeelden vastgelegd. Het verduisterde bedrag heeft hij ten eigen bate aangewend. Zo heeft hij Euro 3000 als aanbetaling voor een voertuig gebruikt. De verdachte heeft vanaf het begin ontkend het voertuig met het verduisterde geld gekocht te hebben. Volgens openbare aanklager Reshna Jhinkoe heeft Clifton de vertrouwensrelatie tussen arbeider en werkgever geschaad. De magistraat vonniste daarom conform de eis van het Openbaar Ministerie. De eis van de officier om de auto af te staan aan de benadeelde werd niet overgenomen door de kantonrechter.
FR

error: Kopiëren mag niet!