Bewoners Tamanredjo geven voorkeur aan rumble strips

Bewoners Tamanredjo geven de voorkeur aan rumble strips.1Wie één van de mooiste wegen in Suriname wil bezichtigen, kan naar Tamanredjo. De weg is niet alleen keurig geasfalteerd, maar is ook voorzien van een fietspad en de inritten en bermen zijn keurig betegeld. Kortom, het weggedeelte heeft gelijkenissen met dat van ontwikkelde landen. De bewoners zijn daar ook heel tevreden mee. Echter is er een knelpunt. Er zijn namelijk strips geplaatst op de weg, zoals op de foto aangegeven, die het onderstel van voertuigen kunnen beschadigen. Bij het rijden over de strips, schudden auto’s hevig en zeker bij een lage auto is dit sterk voelbaar. Een bewoner geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij de voorkeur geeft aan rumble strips, zoals die zijn geplaatst op de Wayamboweg te Saramacca en de weg naar Brokopondo. Deze zijn naar zijn mening minder schadelijk voor de auto’s. Verder helpen ze ook in gevallen wanneer de autobestuurder, met name in de avonduren, in slaap dreigt te vallen. Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer bij het ministerie van Openbare Werken, die belast is met het aanbrengen van wegmeubilair, was niet bereikbaar voor commentaar.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!