Tiende AZP wandel- en trimloop gezegend met mooi weer

IFOp 9 maar bestond het Academisch Ziekenhuis Paramaribo 48 jaar. Het in 1966 opgericht ziekenhuis organiseert jaarlijks, om haar verjaardag te vieren, de AZP Wandel- en Trimloop. ‘Dit jaar voor de tiende keer! En als thema hebben we ‘Invest in Health’, vertelt Minouche Bromet, werkzaam bij het AZP en de hoofdverantwoordelijke van het evenement.
Gratis deelname
‘Elk jaar schrijven we de verschillende korpsen aan, zoals het Brandweer Korps Suriname en het Korps Politie Suriname, maar ook de penitentiaire ambtenaren. De scholen schrijven wij ook aan, want zij mogen namelijk allemaal gratis meedoen als ze dat doen in hun eigen sporttenue.’ Daarnaast kunnen mensen zich ook inschrijven als ze los van een groep mee willen doen. ‘Ja, al die kleurige shirtjes die je ziet, die zijn van ons. Mensen konden zich inschrijven voor SRD 15 en dan kregen ze een T-shirt en een handdoekje’, aldus Bromet.
Enige sponsor
De route die moest worden afgelegd, bedroeg 5.7 kilometer. ‘Die gaat richting de Hakrinbank, dwars door het parkeerterrein en dan weer terug naar het AZP.’ Volgens Bromet gaat de route speciaal langs de bank omdat het niet alleen de hoofdsponsor is, maar ook de enige. ‘Al die jaren was dat zo ja. Sinds vier jaar hebben we wel de Parbo Brassband erbij en we krijgen wel veel ondersteuning van de politie!’ Dat was te merken, want vele wegen waren afgesloten en op veel punten stonden agenten om het verkeer te regelen, zodat er niet al te veel opstoppingen ontstonden.
Vaste groep
Bromet kijkt tevreden terug op het evenement. ‘We hebben erg mooi weer gehad. Er deden zo een 3000 mensen mee en dat is goed. Elk jaar hebben we ongeveer hetzelfde aantal mensen, ongeacht de weersomstandigheden. We beginnen rond 17:00 uur en zijn pas klaar als de laatste de finish bereikt. Het is een vaste groep, waar ook kinderen tussen zitten en die kan je niet gaan lopen haasten toch!’ De eerste deelnemer die de finish haalde, was dit jaar Ryan Amelo, die er 26:18 minuten over deed.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!