Kinderboekenfestival Paramaribo succesvol afgerond

IFHet KKF-terrein was de hele week gevuld met kinderen vanwege het Kinderboekenfestival. Afgelopen zaterdag was de laatste dag van het festival, dat zich richt op het stimuleren van lezen onder onze jeugd. De ‘grote’ dame achter het festival is de tengere Marjorie Stakel-Telgt.
Meer dan 25.000 kinderen
‘Hoe ik me nu voel na de laatste dag? Opgelucht, tevreden, moe. Ja, dik tevreden en vooral blij!’ De afgelopen zes dagen heeft ze meer dan 25.000 kinderen voorbij zien komen. ‘We hadden dagelijks gemiddeld 3 scholen en 2 kindertehuizen. Dat was dan alleen tijdens het middagprogramma. Daar komen dus nog de mensen bij die in de avond het festival bezochten.’ Stakel-Telgt vertelt verder dat er tussen de 400 en 450 mensen hebben meegewerkt aan het festival. ‘Daar zaten flink wat stagiaires bij uit Nederland en België. En er waren ook andere bedrijven die meehielpen die stagiaires mee hebben genomen.’ Terwijl het terrein wordt ontruimd, gaat Stakel-Telgt naar haar team, een groep vaste dames en heren die jaarlijks met veel bezieling meewerkt aan het festival. Al zingend gaan ze verder met afbouwen, zich mentaal al voorbereidend op de Kinderboekenfestivals te Albina en Para.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!