Renzo Tjon A Joe pakt brons op 50 meter vrijeslag

Renzo Tjon A Joe (r) op het podium met zijn bronzenplak. Hij eindigde achter de Braziliaan Bruno Fratus (m) en Frederico Grabich. Tjon A Joe eindigde met een tijd van 22.88 seconden, Grabich haalde met 22.86 zilver. Fratus won met 22.40 seconden (foto: Patricia San A Jong)
Renzo Tjon A Joe (r) op het podium met zijn bronzenplak. Hij eindigde achter de Braziliaan Bruno Fratus (m) en Frederico Grabich. Tjon A Joe eindigde met een tijd van 22.88 seconden, Grabich haalde met 22.86 zilver. Fratus won met 22.40 seconden (foto: Patricia San A Jong)
Het had een hartje gescheeld of Renzo Tjon A Joe goud had gehaald op de 50 meter vrijeslag op de Odesur Games 2014, welke momenteel in Santiago, Chili, worden gehouden. Door een minder sterke finish tikte hij aan als derde in een tijd van 22.88 seconden. Tjon A Joe domineerde vanuit baan 8 het sterk bezet veld van dit finalenummer. Bij de laatste 5 meters gaf hij de concurrenten wat ruimte. Met een sterke finish zat een gouden medaille er dik in. De Braziliaan Bruno Fratus won goud en de Argentijn Frederico Grabich zilver.
Vandaag zwemt Tjon A Joe, Sportman van het Jaar 2013 in Suriname, het onderdeel 100m vrij. Op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen heeft Suriname zijn tweede medaille binnengehaald. Zaterdagavond won Chinyere Pigot, vijfvoudig Sportvrouw van het Jaar, ook brons op het onderdeel 100m vrij. Vandaag komt Chinyere uit op het onderdeel 50m vrij.
Jaswant Gajadien uit Santiago de Chili

error: Kopiëren mag niet!