Opbrengst roze vuilniszakken voor nieuwe truck en onderhoud

Vanaf 1 april zijn de bewoners van Saramacca verplicht hun vuil in roze zakken te plaatsen, anders wordt het niet opgehaald, zegt de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhanie. ‘Het wordt hetzelfde systeem als van het gele zakken-project van Para’, zegt Ramdhanie.
Alleen wordt het vuil in Para opgehaald door het commissariaat. Het vuil in Saramacca wordt opgehaald door Openbaar Groen en het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het commissariaat te Saramacca heeft intussen een truck van Staatsolie ontvangen, die ingezet moet worden voor vuilophaal. Met de opbrengsten van de vuilniszakken zal nog een truck worden aangeschaft en onderhouden.
De trucks zijn bestemd voor de stegen waar de kraakperswagens niet in kunnen. Een pak van 10 roze zakken kost SRD6 en SRD 12.50 voor grote zakken. De zakken zijn van een Surinaamse fabrikant. In alle ressorten en stegen zal er vuil opgehaald worden. Het is de bedoeling dat ook de andere districten dit systeem hanteren

error: Kopiëren mag niet!