Lustig krijgt toestemming voor Onafhankelijkheidsplein

Het Phagwa-evenement van Lustig wordt normaal op het plein georganiseerd. ‘Het plein wordt ingericht volgens de voorschriften die aan ons zijn voorgelegd’, zegt event manager Sanjay Kisoensingh. Er zijn punten waaraan de organisator zich moet houden. Vorig jaar heeft het kabinet van de president de mededeling doen uitgaan dat er vanaf 1 januari 2014 geen vergunning verleend zou worden voor activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein. Uitzonderingen waren alleen mogelijk met toestemming van de president.
Het Phagwa-evenement is gepland voor 17 maart. In de promo wordt de plaats aangeduid met ‘omgeving Onafhankelijkheidsplein’. De algemeen directeur van het kabinet van de president, Eugene van der San, gaf bij een ander medium te kennen dat er wel activiteiten gehouden mogen worden, maar dat tenten en bouwsels verboden zijn. Met respect voor de nieuwe regel zijn de start en finish van de traditionele Antidiscriminatieloop wel verplaatst naar het KKF-beursterrein.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!