Drie aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie van Flora heeft drie mannen aangehouden en in verzekering gesteld ter zake openlijke geweldpleging. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat dit alles begonnen is om een bromfiets. Één van de mannen kwam woensdagavond met zijn brommer bij de sporthal van Sosis aan de Marowijnestraat. Een andere man maakte toen de opmerking dat de bromfiets van hem zou zijn. Hierover ontstond er een woordenwisseling en de persoon die beweerde dat de bromfiets van hem was, pakte de contactsleutel af. De bromfietser heeft toen de brommer middels het koppelen van de bedrading toch kunnen starten. Hij reed vervolgens naar zijn woning en kwam op een bepaald met een kompaan en gewapend met houwers terug. De twee mannen gingen af op de man die de contactsleutel had afgepakt. Enkele penitentiaire ambtenaren die dit zagen gebeuren, moesten waarschuwingsschoten lossen.
Inspecteur Dilipkoemar Bhattoe van Flora geeft aan dat de mannen met houwers, bekogeld zijn met stenen door de andere groep, om hen op een afstand te houden. Als gevolg van de bekogeling zijn tenminste twee autoruiten stuk geslagen. De auto’s stonden op dat moment geparkeerd voor de Algemene Middelbare School (AMS). Daarnaast waren er ook twee auto’s met kogelinslagen. Bhattoe zegt dat de twee mannen met de houwers en een man van de andere groep zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De rest had zich voor de komst van de politie uit de voeten gemaakt. De bromfietser moest het recht niet in eigen handen hebben genomen. Hij moest volgens de inspecteur de assistentie van de politie hebben ingeroepen, dan zou hij niet in de bak zijn beland.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!