WBG omarmt commerciële kassenteelt

IFKassenteelt is niet uniek in de wereld en ook niet in Suriname. Samen met de Microkredieten Unit van de Women Business Group (WBG), het ministerie van LVV, het Rode Kruis en het UNDP Small Grants Program vond de lancering van het project ‘Stimulering kassenteelt in Suriname in het district Wanica’ op 6 maart plaats. Cornelly Oliveira, managing director van WBG, zegt dat dit project de kleine agro-ondernemers (de kleine boer) in staat wil stellen om geheel of gedeeltelijk over te schakelen naar het planten in overdekte kassen. Dit vanwege de klimatologische omstandigheden in de wereld waar Suriname ook deel van is.
Middels training en begeleiding bij het opzetten van kassen wordt niet alleen de kassenteelt bevorderd en ontwikkeld, maar ook de agrarische sector. Er wordt ook een aanzet gegeven om zonder gebruik van pesticiden te verbouwen. Geregistreerde personen zullen voor 1 jaar getraind worden om de technische aspecten onder de knie te krijgen.
De WBG wil het project commercieel en professioneel opzetten. Met dit project wordt getracht invulling te geven aan het versterken en ondersteunen van de agrarische ontwikkeling en ondernemerschap.
De kas kan men middels een microkrediet aanschaffen. Deze lening verstrekt de WBG. Het idee is niet om alleen in Wanica het project uit te voeren, maar ook in de districten Para, Commewijne en Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!