Titelverdediger Sanches op koers voor prolongatie

“Ik ben oud, maar als je een vinger in me mond stop, bijt ik” De oudste schaker van het toernooi Wim Veer moest aan zijn geliefde quote gedacht hebben, toen hij FM Roger Matoewi, met zijn geliefde Franse opening kansloos liet. Koploper Romario Sanches had tegen Geryen dos Ramos 4 ½ uur nodig om een remise positie te doorbreken middels een diepe positionele toren tegen loper offer. Door deze overwinning vergroot Sanches zijn voorsprong met 1 ½ punt verschil op de nummer 2. Prolongatie van zijn titel zit er dik in. De 9e ronde wordt zondag 9 maart gespeeld in het Suriname Olympic Center, aanvang om 11.00u.
De volledige uitslagen van de 8e ronde zijn:
Name Res. Name
Ooft Gavin ½ – ½ Lautan Shatish
Gajadin Dewperkash ½ – ½ Giasi Viresh
Matoewi Roger 0 – 1 Veer Willem
Frijde Joel 0 – 1 Tjong Tjin Joe Calvin
Adhin Anviti ½ – ½ Hanoeman Suradj
Immanuel Kromosoeto Uitgesteld Prade Cedric
dos Ramos Geryen 0 – 1 Sanches Romario
De standenlijst na de 8e ronde:
1. NM Romario Sanches 7.5 punt
2. FM Roger Matoewi 6 punt
3. Gavin Ooft 6 punt
4. FM Dewperkash Gajadin 5 punt
5. Calvin Tjong Tjin Joe 5 punt

error: Kopiëren mag niet!