PL-vrouwen: “Spiegelbeeld: trots zijn op jezelf!”

De herdenking van de Internationale Dag van de Vrouw staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Het thema van de Verenigde Naties dit jaar luidt: “Equality for women is progress for all” (Gelijkheid voor vrouwen is vooruitgang voor iedereen).
“Spiegelbeeld, trots zijn op jezelf!” Dat is het thema waarmee de Pertjajah Luhur (PL) de Internationale Dag van de Vrouw zal herdenken op 8 maart 2014. Hiermee geeft de partij aan dat de bijdrage en aanwezigheid van onze Sranang uma’s overal merkbaar is en dat vrouwen een wezenlijke bijdrage leveren aan het financieel-economisch en sociaal-maatschappelijk proces binnen de samenleving. Zij mogen daadwerkelijk trots zijn op wat zij heden ten dage bereikt hebben. ‘
Internationale Vrouwendag werd voor het eerst uitgeroepen door Clara Zetkin op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910. De stem van de vrouw was sedert die periode, maar eigenlijk ook daarvóór al, te horen; het gevoel van ongelijkheid en onevenwichtigheid was toen al merkbaar. Na heel veel strijd werd in 1978 de Internationale Vrouwendag door de Verenigde Naties erkend. Op deze dag worden de verworven rechten van vrouwen in de wereld (die niet altijd vanzelfsprekend zijn geweest) gevierd. Een dag om stil te staan bij wat bereikt is en wat anno 2014 nog nodig is.

error: Kopiëren mag niet!