Medewerkster bankinstelling krijgt één jaar voor oplichting

Wilma van Bossé moet van kantonrechter Dinesh Sewrattan één jaar brommen. De 27-jarige Wilma heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting. Zij heeft in de periode van augustus 2012 tot en met januari 2013 dertien mensen opgelicht. Van Bossé was werkzaam bij de Finabank en zou zo buiten de normale werkprocedure een woning voor de mensen kunnen regelen bij het woningbouwproject van de Stichting De Schuilplaats. De benadeelden vertrouwden haar en namen op zeggen van Wilma forse geldbedragen middels een persoonlijke lening bij de bank op. Een deel van het geld moesten ze op de rekening van de verdachte storten. Van Bossé hield de mensen voor dat het een rekeningnummer van De Schuilplaats was.
In totaal heeft de bankemployee de mensen voor een bedrag van SRD 100.000 opgelicht. Drie getuigen verklaarden op de terechtzitting dat zij via andere mensen in contact waren gekomen met de verdachte. Het kopen van een woning is volgens de getuigen niet gemakkelijk. Daarom waren zij opgelucht toen zij hoorden dat een dame tegen een betaalbare prijs een woning voor hun kon regelen. Wilma ging samen met de benadeelden om de woningen van de stichting te bezichtigen. Echter bleef het hierbij. Twee van de drie getuigen gaven aan dat de vrouw hun een gunst had gevraagd. Zij moesten namelijk dure mobiele telefoons voor haar aanschaffen, waarbij Van Bossé het geld maandelijks terug zou betalen. De verdachte heeft tot nu toe maar een deel van het geld terugbetaald. Volgens openbare aanklager Duncan Nanhoe heeft de verdachte het geldbedrag ten eigen bate aangewend.
De verdachte heeft toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd. De benadeelden hebben hoge kosten moeten maken, die zij jaren gaan aflossen. Nanhoe vorderde een gevangenisstraf van twee jaar. De verdachte betuigde spijt voor hetgeen zij de benadeelden heeft aangedaan. Zij is bereid maandelijks een bedrag van SRD 1400 aan de benadeelden af te lossen. Volgens de magistraat is het een kwalijke zaak om zoveel mensen in de problemen te zetten. Hij hield wel degelijk rekening met de persoon van de verdachte en legde een lichtere straf op.
FR

error: Kopiëren mag niet!