Justitie Holland moet de case ‘Segebai’ eens goed onderzoeken

De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, moet het heel vaak op de
politieke podia bekopen met aanvallen onder de gordel. In het actualiteitenprogramma Rashied Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal werd hem gevraagd naar de waarheid van een aantal verwijten. Zo werd hij via zijn ex-levenspartner gelinkt met de op 11 augustus 2008 geliquideerde August Adjoeba, alias Sekebai, een neef van parlementariër Ronny Brunswijk. De voormalige echtgenote van Santokhi had op 15 november 2006 een huis gekocht bij Stichting Dimico International. De eigenaar van deze stichting was de beruchte Segebai.
Santokhi zei dat hij als minister ook een privéleven had. ‘Op gegeven moment besluiten twee mensen om te gaan scheiden. Dat proces neemt veel tijd in beslag en er is weinig communicatie onderling. Plotseling verschijnt een artikel in de krant met als kop ‘Minister van Justitie & Politie koopt perceel van een crimineel’. Je schrikt als je zo een artikel leest en uiteraard ga je even na wat er precies aan de hand is. Je probeert in contact te komen met je partner, die je dan niet direct kan bereiken om na te gaan wat er precies aan de hand is. Los van wat de partner gedaan heeft. Als men als persoon met ernstige beschuldigingen
komt, waarvan ik weet dat het niet waar is, ga ik ertegen vechten. Ik ga
tegen elke onrecht vechten.’
Niet lang na de moord op Segebai werd de aankoop onthuld in de media en kort daarna beweerde Desi Bouterse, tijdens een partijbijeenkomst van de NDP, dat Santokhi een zakenpartner was van Segebai en dat ze samen drugszaken deden. Bouterse die beweerde een kopie van de koopakte te hebben, zei dat er daarop te zien was dat het huis voor een absurd laag bedrag verkocht was aan de ex-vrouw van Santokhi. ‘Ik heb tegen die persoon, Bouterse, een rechtszaak aanhangig gemaakt, want hij is ermee gekomen. Ik heb een rechtszaak aanhangig gemaakt en duidelijk gezegd dat hij (Bouterse), met een leugen gekomen was Dat hij met laster gekomen was, met smaad gekomen was en hij is daarvoor veroordeeld.’
Bouterse is daarvoor veroordeeld door de rechter en hij heeft zijn verontschuldigingen publiekelijk in alle dagbladen aangeboden. ‘Ik ben niet klaar met deze zaak. Ik heb direct na het vonnis een tweede zaak ingediend van schadevergoeding en die zaak loopt nog steeds, want als je aan mijn integriteit komt, ga ik het niet zo laten. Wat mijn ex-partner gedaan heeft, is haar business. Ik ga daar niet inhoudelijk op in, dat is haar private life. Stel je voor dat als het
verhaal waar is wat men vertelt dat ze een perceel gekocht heeft van een
onguur type, wat zullen al die mensen nu niet zeggen die percelen van de
president gekocht hebben’, aldus Santokhi.
‘Ten aanzien van deze zaak kan ik zeggen dat het een aanval is geweest vanuit de georganiseerde misdaad en ik heb op correcte wijze gereageerd! Ik hoop dat de Nederlandse Justitie de moord op Segebai eens goed gaat onderzoeken. Al die tijd was men stil. Pas toen Segebai doodgeschoten werd, begon men verhalen te vertellen. Vandaar dat ik hoop dat men deze zaak eens goed gaat onderzoeken, want het zal me niet verbazen dat er lijnen van die moord zichtbaar zullen worden naar die mensen die de zaak hier constant op hun agenda plaatsen. Pas op wat ik zeg!’

error: Kopiëren mag niet!