Getuige gehoord in zedenzaak tweejarig slachtoffer

Kantonrechter Albert Ramnewash hoorde gisteren een politieagente in de zedenzaak, waarbij de verdachte Guillermo W. beschuldigd wordt voor het seksueel binnendringen van het lichaam van het tweejarige slachtoffer Anastacia. De agente verklaarde dat zij op 12 september 2013 een melding via de Centrale Meldkamer binnenkreeg over seksueel molest. Zij rukte samen met twee andere collega politieagenten naar de plaats van het delict. Daar aangekomen, kreeg zij van de tante en nicht van het slachtoffer te horen dat Guillermo zijn geslachtsdeel in de mond van het slachtoffer had gestopt en de pamper van het kind had uitgetrokken. De agente gaf aan dat zij wel niet gezien heeft of de rits van de broek van Guillermo open was, maar ze kan zich wel goed heugen dat hij een lange broek zonder riem aanhad. Volgens de getuige zag de verdachte er slaperig uit. De moeder van het kind was later erbij gekomen. De wetsdienaar gaf aan dat de verdachte haar vertelde dat de mensen hem onnodig wilden bezwaren. De verdachte gaf op de terechtzitting aan dat hij de agente nooit eerder gezien had, terwijl zij wel daar aanwezig was.
Guillermo wordt ervan verweten dat hij op die bewuste dag de minderjarige Anastacia gedwongen heeft seksuele handelingen te verrichten door zijn geslachtsdeel meerdere malen in de mond van het slachtoffer te steken. Ook had hij haar tegen haar wil vastgepakt en op zijn schoot geplaatst. Hierbij had hij gepoogd om de pampers van het kind omlaag te trekken en het kind te penetreren met zijn geslachtsdeel. Volgens verklaringen van de tante en een achtjarig nichtje van het slachtoffer is de verdachte bekend bij de familie en is hij vaker bij hun op bezoek. De moeder van Anastacia moest die bewuste dag naar de winkel en besloot de verdachte te vragen om op de twee kinderen van haar te letten. De achtjarige getuige gaf op de vorige zitting aan dat ze de verdachte door het raam de handelingen had zien verrichten. Doordat de gordijnen kort waren, had zij hem heel goed kunnen volgen. Zij schrok van de handelingen van Guillermo en rende snel naar haar moeder toe om haar te vertellen wat zij gezien had.
De geschrokken moeder van het achtjarig kind, die ook als getuige optrad, rende terstond naar de plaats toe en trof de verdachte zonder ondergoed, met zijn broek gezakt, op het bankstel met het slachtoffer op zijn schoot. Zij confronteerde de verdachte hiermee en belde de politie. Guillermo vertelde tijdens de zitting dat hij op die bewuste dag naar het toilet was gegaan en hierdoor vergeten was de rits van zijn broek dicht te doen. Ook had hij geen ondergoed aan, omdat hij een wond dichtbij zijn geslachtsdeel had. Hij verkeerde ook nog onder invloed van alcohol. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe gaf aan dat het Openbaar Ministerie de opdracht aan de huisvader van het cellenhuis had gegeven om medicijnen aan de verdachte toe te dienen. Achteraf bleek dat Guillermo helemaal geen wond had en zo dus geen medicatie nodig had. De raadsman van de verdachte, Kries Bhoendie, vroeg aan de magistraat om nog een getuige te horen. Deze zaak wordt op 18 maart verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!