Ambassadeur Anania en minister Lackin op één lijn

Ambassadeur Jay Anania heeft op maandag 3 maart een vergadering gehad met de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin. Zij bleken het erover eens te zijn dat de vergaderingen met verschillende verkiezingsambtenaren deel uitmaken van de normale politieke betrokkenheid van de VS. De ambassadeur herbevestigde tijdens deze vergadering de gedeelde inzet die de Verenigde Staten en Suriname hebben voor de fundamentele waarden van de democratie, met daarbij als belangrijk punt vrije en eerlijke verkiezingen. Op deze besprekingen van de VS-ambassadeur had president Bouterse in zijn ‘Revo-toespraak’ zwaar afgegeven. Hij kondigde aan dat de ambassadeur een brief zou ontvangen. Indien de ambassadeur zich niet zou kunnen verweren, zou hij zijn biezen moeten pakken. “Take your bundle and go”, waren de woorden van de president.
Anania gaf aan dat hij, samen met andere leden van de ambassade, ongestoord zal blijven vergaderen met een brede waaier aan gesprekspartners, inclusief coalitie- en oppositieleden, zodat men een goed perspectief over Suriname kan behouden. Anania benadrukte dat de VS zowel de soevereiniteit als de integriteit van het verkiezingsproces van Suriname respecteert. Daarom zal de VS niet voor een bepaalde partij of kandidaat pleiten.
De Verenigde Staten kijken uit naar pittige verkiezingscampagnes en naar succesvolle verkiezingen in mei 2015.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!