Na bijkans een maand weer huishoudelijke vergadering

Vandaag wordt niet alleen een fractieleidersoverleg gehouden in de Nationale Assemblee van Suriname, maar voor elf uur was er ook een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. Jennifer Simons, voorzitter van de DNA, is sinds zaterdag weer in het land. Ze was vanwege familieomstandigheden in het buitenland. Zij had eerder gesteld dat er geen vergadering meer zou worden uitgeschreven alvorens een coalitietop was gehouden om het quorumprobleem op te lossen. De coalitietop is echter tot de dag van vandaag niet gekomen. Het parlement komt na bijkans een maand weer bijeen. Sinds 7 februari is er niet vergaderd nadat drie opeen na volgende huishoudelijke vergaderingen geen voortgang konden hebben vanwege het gebrek aan quorum. De begrotingsbehandeling, waarmee in januari een aanvang gemaakt zou worden, is nog steeds niet aangevangen. Hetzelfde geldt voor de sloten over het jaar 2011 en tal van andere zaken.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!