Mulo Onverdacht krijgt toegang tot computeronderwijs

mulo OnverdachtFirst lady, Ingrid Bouterse Waldring, bracht vrijdag een bezoek aan Mulo Onverdacht voor de symbolische ingebruikname van 6 computers. In een nieuwe gekoelde mediatheek, die gefinancierd is door de Surinaamse Aluminium Company (Suralco), en de onderneming Pre Camp, mochten leerlingen van de school voor het eerst achter de computer onderwijs volgen. De computers zijn geschonken door Volksrepubliek China met een jaar lang gratis onderhoud.
De first lady zegt bewust te zijn van de achterstand in het onderwijs op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) en hoopt hiermee bij te dragen aan de verhoging van het onderwijsproces. Volgens de first lady investeert de regering veel in de jeugd, zodat alle kinderen de school kunnen bezoeken. De presidentsvrouw benadrukte het belang van onderwijs en riep de leerlingen op om onderwijs als basis te stellen voor hun eigen toekomst en daarmee de toekomst van ons geliefd Suriname.
Directrice van Mulo Onverdacht, Sylia Wortel, is dankbaar voor het vervullen van een lang gekoesterde wens en sprak haar tevredenheid uit over het feit dat haar leerlingen niet meer naar Lelydorp of Paranam hoeven af te reizen voor computeropdrachten. Wortel zegt dat de first lady met deze handeling, de ontwikkeling van de schooljeugd een warm hart toedraagt. Districtscommissaris Jerry Miranda liet zich vanwege ziekte vertegenwoordigen door districtssecretaris Eric Grauwde, die namens de dc de jongeren opriep om betere schoolprestaties te halen en de computers in tact te houden. Grauwde stelde de leerlingen verantwoordelijk voor het efficiënt gebruik van de computers.

error: Kopiëren mag niet!