Benadeelde herkent gestolen goud

De benadeelde Felix G. heeft op de terechtzitting verklaard dat hij zijn gestolen goud positief herkent. Volgens Felix had hij zijn goud op een bepaalde manier gewikkeld, waardoor hij het direct kon herkennen. Dit is de voornaamste reden waarom hij zeker is dat de verdachten Robert C. en Winston J. hem op 19 november 2013 hebben beroofd. Robert en Winston hebben zich schuldig gemaakt aan roof. Zij hebben op de voorgenoemde datum tezamen en in vereniging met hun comparant, ‘Mawi’, de Braziliaanse gouddelver Felix G. van zijn bezittingen beroofd, waaronder een grote hoeveelheid ruw goud, een ATV en een mobiele telefoon. De verdachten zijn gouddelvers.
De benadeelde verklaarde tegenover kantonrechter Danielle Karamatali dat hij op die bewuste dag vanuit zijn concessie op zijn ATV was vetrokken. Op een gegeven moment moest hij voor een plas op de weg, dichtbij het kamp van een collega, met de ATV afremmen. Drie gemaskerde manspersonen sprongen toen op hem af. De rovers hadden stukken lappen kleed gebruikt om hun gezicht te bedekken, terwijl zij ook nog met een jachtgeweer en houwer gewapend waren. Felix werd gesleurd en zijn handen werden vastgebonden. Vervolgens doorzochten de rovers de zakken van de benadeelde en namen de spullen mee. Felix werd met vastgebonden handen achtergelaten. Hij werd later door een Chinese heer van deze positie bevrijd. Via verschillende kennissen van Felix werd de politie ingeschakeld, waardoor de spullen op een later tijdstip nabij een aanmeerstijger zijn gevonden.
De verdachten zijn bij de spiegelconfrontatie positief door de benadeelde herkend. Ook is het weggenomen ruw goud van Felix bij hun teruggevonden. De derde verdachte ‘Mawi’ werd niet positief herkend. Alle verdachten ontkennen dat zij iets te maken hebben met de roofoverval. Volgens de verdachten wil Felix hun onterecht bezwaren en het goud toebehorende aan hun wegnemen. Volgens de benadeelde hadden twee van deze rovers rasta haardracht, terwijl de derde plat haar had. Mawi is al eerder in voorlopige vrijheid gesteld. Deze zaak wordt op 24 maart verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!