Introductie pilot-project lijn 1 bus in Nickerie

Per 1 maart zal Nickerie over een lijnbus beschikken die zal rijden door de straten van Nieuw Nickerie en omgeving. Het gaat om een pilot-project van het districtsbestuur. Volgens districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie gaat het om dezelfde oude lijn 1 bus, maar deze zal nu langere afstanden afleggen. Het ligt in de bedoeling dat burgers gemakkelijker aan vervoer kunnen komen als zij op een locatie zijn. De bus zal van ‘s morgens vroeg tot in de avond om de ene uur beschikbaar zijn. PN-bushouder Harold Jawalapersad is bereid gevonden om dit project te helpen uitvoeren. Hij zal de bus rijden zonder enige subsidie van de overheid. Dc Joeloemsingh geeft aan dat dit project twee maanden zal duren. Hierna zal worden geëvalueerd als dit project wel levensvatbaar is. In geval dit zo is, is bushouder Jawalapersad bereid zijn PN-route in te ruilen voor de lijn 1 route. Deze lijn 1 bus komt dan onder toezicht van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme. Aan de hand van de animo die er vanuit de gemeenschap zal zijn, zal de voortgang van het project bepaald worden.

error: Kopiëren mag niet!