Hinkende verdachte vraagt getuige of hij hem kent

Hinkend op één been kwam Johannes J. de rechtszaal binnen. Hij wordt ervan beschuldigd op 26 juli 2012 betrokken te zijn geweest bij een beroving waarbij een visser is overvallen. Het linkeronderbeen van de verdachte zit in gips. De benadeelde trad gisteren als getuige op in deze zaak. Hij verklaarde dat hij door iemand werd gebeld dat er visblaas te koop was op Livorno. Er werd telefonisch een afspraak gemaakt voor de deal. Onderweg werd de benadeelde gewenkt door een fors gebouwde man. Hij bracht zijn voertuig tot stoppen om te kijken wat er aan de hand was. Op dat moment stormden twee gemaskerde mannen uit een bosschage op hem af, die hem daarna beroofden. Op een vraag van officier van justitie Reshmi Rathipal gaf de getuige aan dat hij zich het gezicht van de dader niet meer kan herinneren. Wat hij wel wist te vertellen is dat de man die hem op die bewuste dag gewenkt had, ongemaskerd en fors gebouwd was. De verdachte Johannes J. heeft een fors postuur. Maar de vraag is of hij de daadwerkelijke dader is. De verdachte werd in de gelegenheid gesteld om een vraag te stellen aan de getuige. Hij vroeg of de getuige hem kent. Op deze vraag heeft de getuige ontkennend geantwoord. Kantonrechter Marie Mettendaf verdaagde de zaak naar 13 maart. Op die dag wordt de verdachte gehoord. Hangende het onderzoek blijft Johannes J. in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!