Twaalf jaar gevorderd voor roof en verkrachting

De openbare aanklager, Shanta Mahadew, heeft een gevangenisstraf van twaalf jaar gevorderd tegen de 39-jarige roofverdachte, Frans P. Frans is vanaf 2009 voortvluchtig geweest en is in 2013 door de sterke arm aangehouden. Aan Frans wordt verweten dat hij tezamen en in vereniging met zijn comparanten, Brian en Jurgen, goederen toebehorende aan Sandra J. en Anil K. met geweld heeft weggenomen. De verdachte Frans schroomde hierbij ook niet om het slachtoffer Sandra te verkrachten. Op 26 maart 2009 was het slachtoffer bezig kleren op te hangen toen zij op een gegeven moment van achteren werd vastgegrepen. Zij werd door één van de rovers naar binnen gesleurd en moest onder bedreiging al haar kostbare spullen, waaronder sieraden, afstaan. Zij moest in opdracht van Frans de kluis met waardevolle spullen aanwijzen. Toen zij dat niet kon doen, verkrachtte Frans haar. Er was namelijk geen kluis in het huis. Zijn comparant Jurgen is al eerder veroordeeld.
Jurgen P. gaf tijdens de behandeling van zijn zaak aan dat hij de beroving had gepleegd, omdat Anil hem wat geld verschuldigd was. Hij had namelijk werk voor Anil verricht, waarbij Anil hem niet had betaald. Jurgen gaf aan dat Frans het brein achter de roofoverval is geweest. Volgens de benadeelde Anil was hetgeen Jurgen naar voren had gebracht, niet correct. Hij zou Jurgen helemaal geen geld verschuldigd zijn. Anil kende Jurgen heel goed, omdat zij in dezelfde buurt zijn opgegroeid. Volgens het Openbaar Ministerie zou de verdachte Frans al eerder voor een soortgelijk misdrijf zijn veroordeeld. Het is dus volgens Mahadew onaanvaardbaar dat de verdachten spullen, toebehorende aan anderen, hebben meegenomen en daarbij er niet voor geschroomd hebben om één van de benadeelden te verkrachten. Deze zaak wordt op 14 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!