Boetoe heeft politiek huis gevonden

Derryl Boetoe, ex-voorzitter van de NJP, samen met jeugdparlementariër Georgette Grootfaam
Derryl Boetoe, ex-voorzitter van de NJP, samen met jeugdparlementariër Georgette Grootfaam
Derryl Boetoe, ex-voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), is intussen lid van de Nationale Democratische Partij (NDP). Althans zo werd hij aangekondigd door de ceremoniemeester bij de 34ste herdenking van de staatsgreep. Boetoe mocht namens de NDP-jongeren een krans leggen bij het Monument van de Revolutie.
Op de dag van de verkiezingen van het NJP, 10 december 2013, wist Boetoe nog niet welke politieke partij hij zou gaan versterken. In 2012 keurden Boetoe en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken het af dat leden van het Nationaal Jeugdinstituut zich bemoeien met de politiek. Boetoe noemde het zelf ‘conflict of interest’. Wel heeft Boetoe ervoor gekozen na zijn voorzitterschap zijn politieke kleur kenbaar te maken. De ondervoorzitter, Praathna Sital, werd in 2012 geïnstalleerd in het jongerenbestuur van de NDP te Wanica. Sital was van mening dat sinds de oprichting van het Jeugdparlement is afgesproken dat jeugdparlementariërs hun politieke voorkeur mogen hebben, maar moeten nalaten dat die keuze van invloed is op hun werk binnen de jongerenorganisatie.
Enkele pas gekozen jeugdparlementariërs stonden tijdens de NDP-bijeenkomst te Tammenga trots op het podium toen Abdoelgafoer de jongeren opriep om op de NDP te stemmen. Gordon Touw Ngie Tjouw, voorzitter van de NPS-jongerenraad vindt dat jongeren wordt ingezet als propagandisten. Ook de eerste en tweede voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) hebben hun stekkie gevonden bij een politieke partij. Melvin Bouva is lid van de NDP en Dhiradj Soekhai voorzitter van de VHP-jongeren Commewijne.

error: Kopiëren mag niet!