President Bouterse: “Front no man wini a verkiezing”

frontsBouterse benadrukte de aanwezigen dat het Nieuw Front de verkiezingen niet kan winnen. “Front ‘no man wini a verkiezing. Front nanga ing monsterverbond, it makes no sense. If it make no sense it is nonsense” zei hij verder. Hij deed een beroep op de NDP’ers om correct met elkaar om te gaan. Hij waarschuwde de NDP’ers ook dat de partij de verkiezingen wel kan verliezen als men niet correct met elkaar omgaat. Het enige wat de partij nodig heeft is eenheid en saamhorigheid.
Bij de Tamenga Prisieri Dei verzekerde President Bouterse het publiek dat de Sporthal in de buurt, die er thans verwaarloosd bij staat, voor de verkiezingen van 2015 opgeknapt zal worden. Hij gaf tijdens deze Prisieri Dei toe dat kernen hier en daar afgeslankt zijn, maar is er van verzekerd dat de regering het veel beter doet dan het Nieuw Front. De president gaf te kennen dat hij niet had verwacht dat de verkiezingscampagne zo vroeg zou starten. “Mi no ben reken tak a politiek veld bo begin so fruku nanga camagne”. De partij is thans bezig met het ordenen van de structuren. Volgens Bouterse is er vooral veel te doen in het binnenland.
Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken gaf in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de sporthal binnen niet al te lange tijd gerenoveerd zal worden. Het bedrag moet goedgekeurd worden door de RVM waarna men over kan gaan tot renovatie van het gebouw. De kosten worden geraamd op ongeveer een half tot één miljoen SRD. Op de vraag waarom dit niet eerder kon, gaf de minister aan dat er prioriteiten gesteld worden en nu is de renovatie van de sporthal aan de beurt. Hij gaf verder aan dat de samenleving veel meer mag verwachten in de komende periode.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!