Actieve participatie standhouders bij rehabilitatie openbare markt Lelydorp

Standhouders van de openbare markt te Lelydorp namen afgelopen donderdag 13 februari, zitting in een werkgroep ,die zal meewerken aan een vlot verloop van de rehalibitatie van de openbare markt aldaar. In verband met de Decentralisatie programma (DLGP 2), zal er een moderne markthal opgezet worden op een gedeelte van het terrein. De openbare markt heeft een belangrijke economische waarde voor het district en met dit project beoogt het DLGP de economische bedrijvigheid van het district Wanica te vergroten . De laatste jaren is gebleken dat door de vervallen staat van de openbare markten én de concurrentie in de omgeving , de marktverkopers steeds minder verdienen.
Deze modernisering zal erin resulteren dat marktverkopers kwalitatief hoge producten ten verkoop kunnen aanbieden in een milieuvriendelijke omgeving. De burgers krijgen hierdoor echt waar voor hun geld. Deze win – win situatie komt dus alle partijen ten goede. Het is daarom van belang dat de standhouders ook betrokken worden bij de uitvoering van het project om zodoende de burgerparticipatie middels inspraak en zelfwerkzaamheid te bevorderen.
Nadat het bestek door de aangetrokken consultant was uitgelegd aan de standhouders, hadden zij de gelegenheid eventuele aanpassingen welke over het hoofd zijn gezien of anderszijds wenselijk zijn naar voren te brengen. Hierna werd de werkgroep geinstalleerd door de districts commissaris van wanica, dhr. R. Jiawan. In de werkgroep hebben de marktmeester, de bestuursdienst en het Burger Informatie Centrum ook zitting. De direktievoering ligt bij de Civiel Technische Afdeling van het district commissariaat Wanica.
Tijdens de uitvoering van het project zullen de marktverkopers ondergebracht worden in een tijdelijk onderkomen niet ver van hun huidige standplaats. Het project start in de maand april en zal eind augustus 2014 opgeleverd worden.

error: Kopiëren mag niet!