‘Ik gebruik marihuana wanneer ik een gespannen hoofd heb’

De 22-jarige student, Ekina K., gaf aan kantonrechter Dinesh sewrattan te kennen dat hij vaak een gespannen hoofd heeft. Dit is de voornaamste reden waarom hij marihuana rookt. Ekina heeft de Wet Verdovende Middelen overtreden. De verdachte werd op 22 januari 2014 op de hoek van de Baitaliweg en de Ramgoelamweg door de sterke arm met 1140 gram hennep in zijn bezit betrapt. De politie gaf bij haar onderzoek aan dat zij een grote hoeveelheid wikkels marihuana bij de verdachte had aangetroffen. Ook zegt de sterke arm dat de verdachte de tas in zijn bezit had. De verdachte ontkende dat hij het verderfelijk spul verkocht. Hij gaf aan dat de politie de tas op een leegstaand perceel had gevonden en hierdoor ervan uitging dat het spul van hem was. Hij had wel enkele wikkels marihuana bij zich, maar dit omdat hij zelf gebruiker is.
Raadsman Benito Pick gaf aan dat indien zijn cliënt inderdaad met verkoop van de drugs bezig was, hij niet de hele tas met marihuana bij zich zou hebben gehad. De ervaring leert dat de verkopers van drugs hun voorraad ergens anders bewaren. Hij zou graag de plaatselijke verbalisanten in deze zaak wil horen. Zo kan er volgens de raadsman meer duidelijkheid in deze zaak gebracht worden. Deze zaak wordt op 5 maart verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!