Hoorzitting Kampong Baroe

1hoorzitting Kampong Baroe1OAfgelopen weekend werden er diverse hoorzittingen gehouden in het district Saramacca. Vrijdag was Kampong Baroe aan de beurt. De opkomst was er beter dan bij de hoorzitting te Jarikaba. De bewoners van Kampong Baroe lijken meer betrokken, maar vinden het niet genoeg, aldus Suresh Gangaram Panday van het BIC (Burger Informatiecentrum) te Saramacca
Goede onderbouwing
Zo kwam naar voren dat de bewoners meer zeggenschap willen als het om besluitvorming gaat. Volgens de bewoners zouden zij een betere bijdrage kunnen leveren als zij mee te zeggen hadden in het eigen ressort. Ook gaven zij aan dat een hoorzitting per jaar te weinig is. Daarnaast vonden zij een goede onderbouwing van zaken van belang als het ging om probleemstellingen en dat kan alleen middels goed vooronderzoek. De dc van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, vindt het prettig dat de bevolking aangeeft meer betrokkenheid te wensen.
Meer te doen voor jongeren
Andere punten die naar voren kwamen, waren gerelateerd aan veiligheid, net als in Jarikaba. De bewoners vroegen meer en betere surveillances, vooral in de ochtenduren, en wilden meer aandacht voor drugs- en verkeerscriminaliteit. Ook hier kwam naar voren dat er meer tijdsbesteding moest komen voor de jongeren. Volgens de bewoners zou dat sportgerelateerd moeten zijn, zodat de jongeren op een gezonde manier bezig konden zijn. Daarnaast werd aangegeven dat men 24 uur per dag de beschikking wilde hebben over stromend water uit de kraan.
Concept Ressortplan 2015
De hoorzittingen worden gehouden met als doel het Ressortplan voor het komende jaar, 2015, op te stellen. Elke hoorzitting begint daarom ook met een evaluatie van het afgelopen jaar en een presentatie van het conceptplan voor het komende jaar, evenals de planning voor het huidige jaar. Voor 2015 staan bijvoorbeeld het ophogen van de waterdruk te Kampong Baroe en onderhoud aan alle infrastructurele werken op de agenda van het concept Ressortplan.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!