Ex-minister Abrahams geeft opdrachten aan Parmessar

Ex-minister van Openbare Werken Ramon Abrahams, die momenteel staatsadviseur is, geeft directieven aan de huidige minister van OW, Rabin Parmessar. Dit verneemt Dagblad Suriname van haar bronnen. Vorige week donderdag moest Parmessar verschijnen op het Kabinet van de President waar hij niet door president Desi Bouterse, maar door Abrahams en Jules Wijdenbosch is ontvangen. Aan de OW-bewindsman werd voorgelegd om de begroting met SRD 200 miljoen te droppen.
‘Ik weet niet hoe u daaraan komt’, gaf OW-minister Parmesar in eerste instantie te kennen aan Dagblad Suriname toen hij met de informatie geconfronteerd werd. Opmerkelijk is dat de bewindsman heel nauwkeurig en zuinig was met zijn woorden. Hij voldeed slechts met de volgende verklaring. ‘Wij zijn bezig met het proces waar alles op een rijtje wordt gezet. Een proces waarbij wij goed afstemmen en overleg plegen over de begrotingen. Met wie ik praat en waar ik praat, dat is niet van belang’, aldus Parmessar.
Juist die SRD 200 miljoen is bedoeld voor de financiering van de asfaltering van 170 kilometer weg. Aan de aannemers zal 100 % voor financiering gevraagd worden. Pas na een jaar krijgen zij 40% uitbetaald. Wanneer het totaal project af is, krijgen zij hun restant bedrag dat 60% behelst. Indien de begroting wordt teruggebracht met SRD 200 miljoen, zal de OW-minister niet in staat zijn de aannemers terug te betalen. Met de verkiezingen het komende jaar in het kielzog zal het alsmaar moeilijker worden voor de aannemers, die nog niet weten dat er geen geld is om hen terug te betalen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!