Nieuw wegdek Tamanredjo officieel geopend

IFMet veel ceremonieel werd vrijdag te Tamanredjo het vernieuwde wegdek officieel geopend door minister Rabin Parmessar van Openbare Werken. Naar Europees voorbeeld is het wegdek voorzien van fietspaden, trottoirs, bushaltes en parkeergelegenheden. Op sommige plaatsen is het wegdek bijna tien meter breed. Daarnaast is ook de riolering aangepakt waardoor de afwatering veel beter is. Dat zorgde in het verleden voor veel ongemak bij de bewoners. Het gebied is momenteel in opmars. Met het verbreden en verbeteren van het wegdek hoopt men dat verder te stimuleren. De bewoners zijn blij met het resultaat en erg trots. “Het lijkt wel Holland hier, zo mooi is het!”, aldus één van hen die ook meteen zijn zorgen uit omtrent het vrachtvervoer dat ook gebruik zal maken van de vernieuwde Oost-Westverbinding. “Dat zal het snel weer kunnen verpesten, maar ik hoop het niet, het is echt een mooie dikke laag asfalt wat er ligt, heb ik gezien.” De Oost-Westverbinding moet nog verder worden afgemaakt. Richting Paramaribo is er nog een gedeelte dat in aanbouw is en waar men duidelijk kan zien hoe smal de weg vroeger was. Ongeveer drie jaar geleden is men begonnen met het verbreden van de weg. Dat zorgde destijds voor enige ontevredenheid bij de bewoners langs de weg, omdat zij genoodzaakt waren een deel van hun grond af te staan.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!