Tien jaar gevorderd voor doden vriendin

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de verdachte Fayzel M. een gevangenisstraf van tien jaar. Fayzel heeft zijn vriendin, Jalil W., van het leven beroofd. De verdachte heeft zijn vriendin dusdanig mishandeld dat zij in de Surinamerivier is gesprongen. Hij liet het slachtoffer daar hulpeloos achter, ten gevolge waarvan zij is komen te overlijden. Op 20 juli deed de zus van het slachtoffer aangifte van vermissing bij de politie. Na intensief speurwerk kwam de politie tot de conclusie dat de verdachte een liefdesrelatie had met het slachtoffer. Fayzel verklaarde bij de politie dat hij Jalil bij de winkel Steps had opgehaald om samen met haar naar Happy Day Inn te gaan. Na het bedrijven van de liefde vroeg Jalil hem SRD 400 voor een schoen die zij bij Steps gezien had. Verdachte gaf haar te kennen dat hij niet van plan was haar financieel te ondersteunen. De relatie tussen de twee was uitsluitend een seksuele relatie. Jalil raakte verhit. Op de terugweg over de Anton Dragtenweg ontstond er een ruzie.
Fayzel besloot toen om op een leegstaand perceel langs de Anton Dragtenweg te stoppen. Jalil stapte uit en liep weg. Vervolgens stapte Fayzel ook uit met de bedoeling om zijn vriendin te kalmeren. De pogingen daartoe mislukten en Fayzel raakte verhit. Hij bracht slagen toe aan het slachtoffer. Jalil probeerde de situatie te ontkomen. Dit mislukte en ze sprong in de Surinamerivier. De verdachte nam haar tas mee en gooide dit later in het Saramaccakanaal. De verdachte besloot om naar het mobielnummer van Jalil te bellen, zodat hij niet verdacht zou overkomen. Hij gaf in eerste instantie aan dat Jalil zelf in de Surinamerivier was gesprongen en dat er helemaal geen sprake was van mishandeling. Het lijk van het slachtoffer was door een visser langs de oever van de Surinamerivier ontdekt. De patholoog anatoom constateerde dat het slachtoffer onderhuidse bloedingen kort voor het overlijden had opgelopen. Op een aantal plekken waren ook duidelijke kneuzingen op de huid te zien. De openbare aanklager gaf aan dat er hier sprake was van voorwaardelijke opzet. Deze zaak wordt op 20 maart verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!