First lady start pilotproject Early Childhood Development in Santodorp

First lady Ingrid Bouterse bracht gisteren een bezoek aan de politie van Santodorp. Dit in het kader van het project ‘Early Childhood Development’. Dit project is in het leven geroepen om ouders bewuster te maken over gezonder opvoeden, verzorgen en stimuleren. Het project is van toepassing op kinderen van 0 tot 3 jaar en Santodorp is hiervoor als pilot gekozen. Om dit project adequaat te kunnen realiseren, zullen diverse actoren hun diensten verlenen. De belangrijkste actoren zijn in dit geval de ouders en diverse ministeries zoals Onderwijs en Volksontwikkeling, Sociale Zaken, Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid en Justitie en Politie. De ouders zullen met dit project bewuster worden gemaakt over een gezonde opvoeding voor het latere leven van de kinderen. Men is reeds gestart met hearings. Hierna zullen er huisbezoekjes worden afgelegd binnen de ressorten Santodorp en Santo Boma. Deze twee ressorten zijn gekozen, omdat de kinderen van deze buurten hulpbehoevend zijn.
Inspecteur Sandra Claver, ressortcommandant van het politiestation te Santodorp, is blij met de bijdrage van de first lady. Ook zij geeft te kennen dat er een zekere begeleiding moet komen, ook voor de mensen belast met de oppas. De buurtmanager zal bij de uitvoering van het project een belangrijke rol vervullen. Dit, vanwege het feit dat de buurtmanager veel in contact is met de gemeenschap. Met dit project wordt een goede basis gelegd voor het jonge opgroeiende kind van Santodorp en Santo Boma.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!