Launch “Hoe Fit Is Suriname” in naschoolse opvang in Moengo

IMG_0019Op woensdag 19 februari jl. heeft de kick off van “Hoe Fit is Suriname in de naschoolse opvang” plaatsgevonden in het distrikt Moengo, Marowijne op de H.A. Siregar school. Dit project is een samenwerking tussen het Ministerie van Sport – en Jeugdzaken en het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Via dit project wil het Ministerie van Sport – en Jeugdzaken invulling geven aan een additioneel programma, waarin het kind ook de gelegenheid krijgt zich te ontwikkelen in creatieve expressie (zang, dans, toneel etc.) en recreatie en sport (voetbal, volleybal, atletiek, basketbal, slagbal en denksporten). Bij de start was Minister Ismanto Adna en districtscommissaris, Theodorus Sondrejoe van Marowijne ook aanwezig.
De activiteiten die tijdens dit project ontplooid zullen worden, moeten resulteren in bewustere jongeren die de voordelen van sport en bewegen inzien; geïnformeerde jongeren die veel meer weten over bewegen, voeding en rust; een verbetering van het verloop van lichamelijke opvoeding op de basis school en verhoging van de kwaliteit van het leven van de Surinamer. De bedoeling van dit project is om het heel land te bestrijken.
Burgervader Sondrejoe legde in zijn toespraak de nadruk op het belang van sport, maar dat de kinderen ook hun best moeten in de deelname aan sport naast hun schoolwerk. Volgens minister Adna is dit project er om de naschoolse opvang te completeren. Naast huiswerkbegeleiding is het ook van belang recreatief bezig te zijn. Het is goed om bij de basis te beginnen, om de principes en gewoontes bij te brengen. Want sport is een belangrijk onderdeel in het leven. De bewindsman is van mening dat wanneer de kinderen doorgroeien naar hun volwassenheid dat zij dan deze principes ook in hun zullen hebben. Sport maakt je fysiek sterk, gezond, werkt preventief op ziektes en ontwikkelt de geest voor beter denken. Het draagt ook bij aan de drang om te overwinnen en door te gaan tot een goed resultaat, volgens minister Adna.

error: Kopiëren mag niet!