Openbaar Ministerie eist 10 jaar tegen Braziliaanse roofverdachte

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 10 jaar geëist tegen de Braziliaanse roofverdachte Jailson D. Jailson heeft zich op 5 en 6 september 2013 verschillende keren schuldig gemaakt aan roofovervallen in het district Sipaliwini. Hij heeft tezamen en in vereniging met een tot nog nu toe onbekende landgenoot de winkelier J. op brute wijze beroofd. De benadeelde heeft bij de politie aangegeven dat hij de verdachte als een vaste klant kent. De verdachte nam vaker goederen bij hem op rekening. De verdachte kwam op 5 september samen met zijn comparant in de winkel om inkopen te doen. Op een gegeven moment haalde Jailson een mes tevoorschijn en drukte dit tegen de keel van J. De benadeelde J. werd gedwongen om al zijn geld af te staan. Hierbij werd hij meerdere malen met de platte kant van een houwer geslagen. Zijn comparant had een jachtgeweer bij zich en schoot hiermee gericht op de winkelier. J liep hierdoor ook nog schotverwondingen op aan zijn rechterbovenarm. De buit bij de roof was klein waardoor besloten werd om dezelfde winkelier wederom op 6 september te beroven. De verdachte gaf op de terechtzitting aan dat hij het mes onder bedreiging van zijn comparant tevoorschijn had gehaald. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing vond dat de verdachte willens en wetens meegedaan heeft aan een beroving van iemand die hij heel goed kent. Hij is dus wel aansprakelijk. De magistraat vond dat de beschuldigingen als vrij ernstig gezien kunnen worden, omdat het slachtoffer door de opgelopen zwaar lichamelijke letsels ernstig verminkt is geraakt. Deze zaak wordt op 31 maart verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!