Mannen vaker depressief als vrouw meer verdient

Mannen krijgen sneller te maken met depressie wanneer hun echtgenote evenveel of meer verdient. Dit blijkt uit een onderzoek in Nederland naar machtsverhoudingen tussen partners. Mannen vinden namelijk dat zij de kostwinner van het gezin moeten zijn en voelen zich vaak benadeeld als ze evenveel of minder dan hun vrouw verdienen. Vrouwen verdienen gemiddeld acht procent minder dan het modale inkomen, dus ze verdienen duidelijk minder dan mannen. In vier op de tien Amerikaanse huishoudens met kinderen onder de achttien jaar is de vrouw de enige of voornaamste kostwinner. In Suriname is dertig procent van de vrouwen hoofd van de huishouding. Als je ziet dat de posities van mannen en vrouwen steeds meer naar gelijkheid verschuiven, dan kun je veronderstellen dat het geslachtsverschil in mate van depressies verdwijnt. Dus het aantal klachten bij vrouwen neemt af, terwijl het aantal klachten bij mannen juist toeneemt.

error: Kopiëren mag niet!