Stichting Vrienden van Suriname schenkt 35 ziekenhuisbedden

3Stichting Vrienden van Suriname schenkt 35 ziekenhuisbeddenDe vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname hebben een drukke periode achter de rug. Ze hebben overal in Nederland speelgoed, kleding, schooltafels en stoelen, medische spullen en leesboeken opgehaald. Maar de grootste vangst kregen ze van Zorgcentra Rivierenland. Zij gaven namelijk 35 moderne ziekenhuisbedden inclusief matrassen en nachtkastjes aan de stichting. De spullen zijn weliswaar tweedehands, maar ze zijn nog in uitstekende staat en kunnen goed benut worden in Suriname.
Nu de loodsen van Stichting Vrienden van Suriname vol met spullen staan, moeten ze alles nog naar Suriname krijgen. Daarom doet de stichting een oproep naar mensen of bedrijven die het transport van twee containers zouden willen sponsoren. Informatie hierover is te vinden op www.vriendenvansuriname.nl.
Naast spullen inzamelen, verleent de stichting ook andere diensten. Zo helpen ze stagiaires aan goede stageplaatsen, onderdak en geven ze informatie over Suriname. De afgelopen jaren heeft de stichting tientallen Nederlandse studenten aan stageplaatsen geholpen. Dit onder andere op het gebied van onderwijs, zorg, milieu, veiligheid en sport.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!