Huisbewoner schiet vermeende dief aan zijn rechtervoet

Een hoofdbewoner heeft woensdagochtend omstreeks 04.00 uur een man die op zijn perceel bevond neergeschoten. Dit incident deed zich voor in een zijstraat van de Magentaweg. Volgens verklaring van de eigenaar blijkt dat hij zwaar het vermoeden had dat de man op wie hij geschoten heeft een dief is. Bij de betrapping pakte de eigenaar zonder enig twijfel zijn jachtgeweer en schoot gericht op de man. Het afgevuurde schot raakt de vermeende dief aan zijn rechterbeen. De politie van De Nieuwe Grond ontving deze melding en rukte ter stond naar de plaats. Daar aangekomen werd inderdaad een man aangetroffen die een schotverwonding vertoonde aan zijn rechtervoet ter hoogte van zijn enkel. Hij werd vervoerd met de ambulance naar het ziekenhuis. Inspecteur Dawood Ashruf geeft aan dat het niet duidelijk is of de verwonde man daadwerkelijk een dief is. Volgens de schutter kan “niemand anders dan een dief c.q. rover op dat tijdstip op je perceel komen met de bedoeling jou have en goed mee te nemen”. Ashruf zegt dat de vermeende verdachte wordt gehoord. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!