Aardrijkskundeboek zevende leerjaar glo in voorbereiding

Leerkrachten tijdens de workshop (foto: Minov)
Leerkrachten tijdens de workshop (foto: Minov)
Leerkrachten van het zevende leerjaar van het glo zullen in een driedaagse workshop hun bijdrage leveren aan de voorbereidingen voor een nieuw aardrijkskundeboek. De workshop wordt georganiseerd door de afdeling Curriculum van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. In het kader van de vernieuwingen binnen het aardrijkskundeonderwijs mochten leerlingen van het achtste leerjaar vanaf 2012 werken uit nieuwe aardrijkskundeboeken. Deze boeken zijn op basis van de methode “Wereldverkenner” geschreven en zijn in samenwerking met uitgeverij Hebrisur tot stand gekomen. In het achtste leerjaar wordt Suriname in relatie gebracht met de wereld. Het ligt in de bedoeling dat ons land in het zevende leerjaar wordt bekeken als onderdeel van het Caribische gebied. Leerlingen zouden hieruit Suriname als onderdeel van een groter geheel moeten leren zien. Aansluitend op de veranderingen van het achtste leerjaar is het belangrijk voor de aansluiting dat er ook veranderingen worden aangebracht in de lagere jaren. “Leerkrachten zullen helpen meedenken en meebeslissen. We moeten rekening houden met het milieu en het niveau van het kind om een zo goed mogelijk product te ontwikkelen en in dat kader zijn de leerkrachten de aangewezen personen”, zegt Anushka Gopalrai, coördinator voor het vak Aardrijkskunde van de afdeling Curriculum. Volgens Gopalrai is het belangrijk dat revisie plaatsvindt van leermethodes en is het ideaal dat het om de vijf jaar gebeurt. De workshop die gisteren begon, duurt tot en met woensdag en was speciaal voor leerkrachten van Paramaribo. In het vervolgtraject zullen er ook workshops verzorgd worden voor de overige leerkrachten.

error: Kopiëren mag niet!