Verdeelde meningen bij onderwijsbonden over Peneux

Van Marcelino Nerkust, voorzitter van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols), krijgt de nieuwe waarnemend directeur op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, Robert Peneux, het voordeel van de twijfel. ‘Een ministerie kan niet zo lang zonder een directeur fungeren en uiteindelijk moet iemand die positie innemen. Het ministerie behoeft iemand die gekwalificeerd is’, zegt Nerkust. ‘Peneux heeft zijn kwalificaties en we zullen kijken wat hij ervan zal maken. Ik denk wel dat hij een goede job zal doen’, is de Fols-voorzitter van mening. ‘In het verleden heeft hij een paar fouten gemaakt, maar hopelijk heeft hij daaruit geleerd. Zoals ieder mens heeft Peneux ook zijn minpunten’, stelt Nerkust.
Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, had enkele weken geleden geen goed woord over voor Peneux als directeur op het ministerie. Een directeur moet in staat kunnen zijn goed te communiceren. Als Peneux dat kon, was te betwijfelen volgens Valies.
Peneux wordt al weken genoemd als de nieuwe directeur op Minov. Het departement bevestigt noch ontkent dit bericht. Volgens informatie is de ontheffing van waarnemend directeur Biervliet inmiddels goedgekeurd door de raad van ministers. De benoeming van Peneux ligt nog bij de onderraad voor personele aangelegenheden. De verwachting is dat deze benoeming dinsdag door de raad wordt goedgekeurd. Minov heeft inmiddels al een persconferentie voor woensdag gepland, waarbij de minister de bekendmaking persoonlijk zal doen.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!