Iedereen welkom op workshop Conflict Resolution

Iedereen welkom op workshop Conflict ResolutionNaks en de Saamaka Akademiya organiseerden op vrijdag 14 februari een workshop rond Conflict Resolution. Daarop was iedereen welkom om te discussiëren over de verschillende conflicten waar Suriname mee te maken heeft. Speciale gast op deze workshop was Andreas Velthuizen, onderzoeker aan het Institute for Dispute Resolution in Afrika (Idra). Verder was ook Salomon Emanuels van de universiteit van Suriname aanwezig als tweede spreker.
De workshop behandelde vooral conflicten op het niveau van de traditionele gemeenschappen. ‘Er zijn heel veel conflicten in Suriname, zowel tussen de binnenlandsbewoners als de bewoners van de Staat Suriname. We hebben hier geen methodiek, we worstelen met deze conflicten. Daarom hebben we Andreas Velthuizen uitgenodigd vanwege zijn onderzoek over verschillende conflicten in Afrika. Met deze informatie en door middel van discussies kunnen we zo naar eventuele oplossingen zoeken’, vertelt vertegenwoordigster van Naks, Siegmien Staphorst.
Dit is de eerste workshop die rond het thema Conflict Resolution werd georganiseerd. ‘En er gaan zeker nog meer workshops volgen. De bedoeling is om alles wat er deze week is gebeurd, alle focus- en werkgroepen, vast te leggen en vooral om met deze zaken door te gaan. We moeten blijven discussiëren en workshops blijven organiseren om Suriname een eigen methodiek te geven. Naks en Saamaka Akademiya hebben dan ook een link gelegd met de universiteit van Suriname alsook met de Idra om de continuïteit van deze workshops te kunnen garanderen’, aldus Staphorst.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!