Zes maanden voorwaardelijk voor frontale botsing

Senni M. is door kantonrechter Daniëlle Karamatali veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Ook kreeg hij een geldboete opgelegd van SRD 750, subsidiair vier weken hechtenis en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van acht maanden. Senni heeft op 2 november 2013 een aanrijding veroorzaakt, waarbij het slachtoffer, Salarbaks F., zwaar lichamelijke letsels heeft opgelopen. De verdachte reed omstreeks 00.30 uur op de Indira Gandhiweg, komende vanuit de Welgedacht B-weg. Hij was op weg naar Para. De verdachte haalde op een gegeven moment twee voertuigen in en reed met hoge snelheid het voertuig van Salarbaks frontaal aan. Het geval had zich in de buurt van Vredenburg afgespeeld.
Het slachtoffer liep hierbij ernstige verwondingen op aan de buik en borst. Ook hield hij een bekkenfractuur over en heeft hij tot nu toe met ernstige nierproblemen te kampen. Het slachtoffer is twaalf weken niet in staat geweest om te werken. De verdachte verklaarde op de terechtzitting dat de weg die ochtend erg druk was en dat er geen goede verlichting aanwezig was. Toen hij probeerde in te halen, had hij geen tegenliggers waargenomen. Het was een complete verrassing voor hem toen hij het voertuig van Salarbaks zag. Hij kon niet meer uitwijken, met als gevolg de frontale botsing. Hij reed met een snelheid van 90 km/u. De verdachte verzocht de kantonrechter om de strafmaat te verminderen, zodat hij zijn rijbewijs eerder in handen kon krijgen. Hij is afhankelijk van zijn voertuig. De magistraat achtte het ten laste gelegde feit bewezen. Zij vond dat de verdachte ondanks bekend te zijn met de verkeersomstandigheden van de buurt roekeloos rijgedrag heeft vertoond. Zij vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!