Vier jaar voor dodelijke aanrijding Afobakkaweg

Realdo K. mag van kantonrechter Daniëlle Karamatali vier jaar brommen. Ook kreeg hij een geldboete van SRD 750, subsidiair vier weken hechtenis. Realdo K. wordt beschuldigd op 9 september 2013 een stilstaand voertuig van het slachtoffer Koko te hebben aangereden. Hierbij liet Koko het leven en liep een mede-inzittende van het aangereden voertuig ook nog zwaar lichamelijke letsels op. Het geval vond plaats in de ochtenduren op de Afobakkaweg, ter hoogte van mast acht en negen. Het slachtoffer had autopech en was genoodzaakt om op de weg te stoppen. De accu van het voertuig was leeggelopen. Koko had wel de hazardlichten aangemaakt om zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. De weg was donker, waardoor de verdachte het voertuig van het slachtoffer niet heeft kunnen zien, met als gevolg een zware aanrijding. Ook had hij in beschonken toestand gereden en had hij bovendien geen rijbewijs.
Raadsman Matauli gaf in zijn pleidooi aan dat er ook een plicht was van het slachtoffer om zijn voertuig op de berm te zetten. Hij vond het zeer betreurenswaardig dat iemand weer het leven in het verkeer heeft gelaten. Ook gaf hij aan dat het onmogelijk zou kunnen zijn dat het slachtoffer de hazardlichten aan had gedaan, omdat door het leeglopen van de accu er geen energie in het voertuig aanwezig zou kunnen zijn. Matauli gaf verder aan dat zijn cliënt de plaats niet opzettelijk had verlaten, maar dat hij meegenomen was door derden. De verdachte betuigde spijt dat hij verantwoordelijk was voor de dood van een andere. Hij zou graag de familie willen bijstaan in deze moeilijke tijden. De magistraat vond dat er hier duidelijk sprake was van aanmerkelijke schuld. Zij ging niet mee met het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie van vier jaar en zes maanden en gaf een iets mildere straf aan de verdachte.

error: Kopiëren mag niet!