Suriname kent groot aantal woningbranden

1SurinameVorig jaar heeft het Korps Brandweer Suriname (KBS) maar liefst 5670 brandmeldingen geregistreerd. De brandweer is in Paramaribo in 1796 gevallen uitgerukt voor brandbestrijding, waarbij 106 gevallen woningbranden waren. De meldingen waren zeer verschillend, waaronder branden die opzettelijk gesticht zijn, ongelukken of branden vanwege de natuur.
Statistieken geven aan dat de meeste woningbranden ontstaan door onzorgvuldig menselijk handelen of door de elektriciteitsbekabeling bij woningen. Daarom hamert het KBS erop dat men vaker de bekabeling van huizen moet controleren en dat men op scholen meer voorlichtingssessies moet organiseren over hoe je veilig kan wonen en hoe je moet reageren wanneer er brand ontstaat.

error: Kopiëren mag niet!