Politie waarschuwt eigenaren loslopende koeien en honden

De politie van Santo Boma heeft in de afgelopen week 4 koeien ter hoogte van de Hanna’s Lustweg geschut. Het gaat om 1 bruine en 3 zwart gevachte beesten. Reeds geruime tijd is gebleken dat eigenaren hun vee niet binden of plaatsen in een goed omrasterd weiland. Dit met het gevolg dat het loslopend vee een gevaar vormt voor de omgeving en erger nog voor weggebruikers. Eigenaren worden hierbij opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Santo Boma. Indien binnen een week na publicatie hieraan geen gevolg wordt gegeven, zal de politie genoodzaakt zijn tot veiling over te gaan.
Eveneens doet de politie een beroep op de samenleving ook hun loslopende honden, vooral bijtende, aan de ketting te plaatsen. Indien u niet over een omrastering beschikt, maakt u een hondenhok, waarin u uw huisdier kunt plaatsen. Dit zal dan ook leiden tot het terugdringen van het aantal zwerfhonden over straat. Indien u als samenleving uw huisdieren ook niet een veilig onderkomen geeft, zullen zij de straat opgaan met alle nare gevolgen van dien. Houdt u er degelijk rekening mee dat ook u eens slachtoffer kunt worden. Behalve voor voetgangers vormen de honden ook een gevaar voor het verkeer, vooral de fietsers en bromfietsers. Indien de politie meldingen krijgt, waar er sprake van is dat loslopende honden de openbare orde verstoren, zal niet geschroomd worden op te treden.

error: Kopiëren mag niet!