Uitnodiging resulteert in poging tot verkrachting

De politiepost te Santodorp heeft nu een zaak in behandeling van een uitnodiging die uitmondde in een poging tot verkrachting. Het slachtoffer werd door een bij haar bekende man in de buurt thuis bij hem uitgenodigd. Niets vermoedend besloot zij hem een bezoek te brengen. Daar aangekomen bleek dat behalve de kennis er nog twee andere mannen aanwezig waren. De kennis ging na het eten naar de slaapkamer en kwam daar niet meer uit. Op gegeven moment greep één van de twee mannen de mevrouw van achteren vast, terwijl de andere haar probeerde te ontkleden. Het slachtoffer verzette zich hevig en kon het huis uitrennen. Dit incident deed zich voor te Leiding 20. De politie van Santodorp werd de volgende dag in kennis gesteld over het geval. Het slachtoffer deed aangifte tegen de verdachten. Na intensief speurwerk werden alle drie heren in de kraag gevat. Inspecteur Sandra Claver bevestigt de inverzekeringstelling van het trio. De twee mannen worden verdacht van poging tot verkrachting en feitelijke aanranding en de man die het slachtoffer had uitgenodigd, wordt verdacht van medeplichtigheid daartoe. Als boodschap geeft Claver mee dat mannen hun handen thuis moeten houden als een vrouw niet wil. Slachtoffers kunnen zich te allen tijde bij de politie wenden om hun relaas te doen. De politie heeft een open oor voor dit soort zaken. Hangende het verdere onderzoek blijft het drietal achter slot en grendel.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!