Fiesta del Fuego opgedragen aan Suriname

Fiesta del FuegoVan 3 tot en met 9 juli 2014 wordt de 34ste editie van het Caribische festival “Fiesta del Fuego” in Santiago de Cuba gehouden. Dit festival is opgedragen aan Suriname, hetgeen betekent dat ons land gedurende een week het middelpunt van belangstelling zal zijn. Op 11 februari vond de launch plaats van Suriname’s deelname aan dit festival. Stanley Sidoel, directeur van het directoraat Cultuur, benadrukte dat dit festival één van de oudste is naast de welbekende Carifesta. Ellen Naarendorp, directeur Buitenlandse Zaken, gaf tijdens haar toespraak aan dat Buitenlandse Zaken de opdracht van president Bouterse heeft om het land optimaal uit te dragen. “Het is de bedoeling dat wij Suriname gaan brandmerken”, gaf zij verder aan. Ike Antonius, ambassadeur van Suriname op Cuba, benadrukte dat de band met Cuba anno 2014 nimmer zo warm is geweest. Op dit festival zal tevens het borstbeeld van de welbekende dichter “Dobru”, pseudoniem voor Robin Raveles, onthuld worden. Julio Solis, ambassadeur van Cuba in Suriname, deelde de aanwezigen mee dat in 2013, tijdens de vergadering van de ministers van landen die zijn aangesloten bij de Celac, besloten werd om het festival op te dragen aan Suriname. Het festival wordt opgedragen aan ons land vanwege het feit dat Suriname dit jaar 39 jaar staatkundig onafhankelijk is en het tijdelijke voorzitterschap van de Unasur. Het zijn belangrijke factoren die de volkeren in de regio verenigen, vooral op het gebied van cultuur. Yvonne Raveles-Resida was enorm blij met het feit dat het mogelijk is gemaakt om een borstbeeld te onthullen van Dobru in Santiago de Cuba. “Wan bon geldt niet alleen voor Suriname, niet alleen voor de regio, maar voor de wereld”, benadrukte Yvonne Raveles.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!