Roofverdachte: “Gi mi moni”

Het slachtoffer Hu heeft op de terechtzitting verklaard dat hij niet zeker is of de verdachte Atkins A. inderdaad hem in zijn winkel heeft beroofd. Hu, die bijgestaan werd door een tolk, gaf aan dat hij de verdachte wel kent, omdat die vaker inkopen bij hem in de winkel komt doen. Volgens de winkelier was de rover gemaskerd en gewapend met een bijl. “Gi mi moni”, zei de verdachte aan Hu, die onder bedreiging al zijn geld moest afstaan aan de verdachte. De benadeelde gaf aan dat iemand anders hem had verteld dat Atkins de rover was. Dit heeft hij doorgespeeld aan de politie. Atkins A. wordt ervan beschuldigd dat hij de benadeelde op brute wijze heeft beroofd. Hierbij heeft hij een groot geldsbedrag weggenomen. De 39-jarige verdachte gaf aan dat hij niets afweet over de beroving. Volgens hem is de Chinese winkelier bezig leugens te vertellen. Hij had ook geen raadsman, waarin kantonrechter Robert Praag voorzag. De zaak wordt op 12 maart verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!