Ontvluchte rover mag na aanhouding twee jaar brommen

De 23-jarige ontvluchte rover Rowey Vallian is door kantonrechter Robert Praag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Ook heeft de magistraat de gevangenneming van de verdachte gelast. De kantonrechter vond dat wettig en overtuigend bewezen was dat de verdachte schuldig was aan het gepleegde strafbare feit. Rowey Valian is op 2 januari 2014 ontvlucht uit het cellenhuis van Uitvlugt. De politie ontdekte de ontvluchting omstreeks 15.00 uur. Vallian wordt verdacht van diefstal middels geweldpleging. Hij zou in de maand juni 2013 tezamen en in vereniging met een comparant een halsketting hebben weggerukt. Ook heeft hij op een later tijdstip weer gepoogd om een andere te beroven. Dit is mislukt. Zijn comparant kreeg een straf van één jaar en acht maanden. Het is momenteel niet duidelijk hoe de arrestant weggevlucht is.

error: Kopiëren mag niet!