Vicepresident Robert Ameerali weer aan het werk

De redactie van Dagblad Suriname heeft vernomen dat vicepresident (vp) Robert Ameerali inmiddels zijn werkzaamheden, na enige tijd ziek te zijn geweest, wederom heeft hervat. Op dinsdag 11 februari heeft de raad van ministers (rvm) normaal vergaderd onder leiding van de vp. Dit wordt bevestigd door één van de medewerkers op het kabinet van de vicepresident. Veel mensen vroegen zich af hoe besluiten genomen werden, aangezien er een tijdje niet vergaderd werd door de rvm. Alleen voor het nemen van een besluit omtrent Chinees Nieuwjaar zijn ze bij elkaar geweest. Toen is het besluit genomen om die dag uit te roepen tot een nationale vrije dag. Momenteel is het zo dat De Nationale Assemblee niet vergadert. Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons is vanwege familieomstandigheden in het buitenland en de vicevoorzitter, Ruth Wijdenbosch, heeft thans de leiding in het parlement. Voorlopig is besloten om geen vergaderingen uit te schrijven alvorens er een coalitietop is gehouden. Maar wanneer deze coalitietop daadwerkelijk zal worden gehouden, is nog een grote vraag. Door het niet vergaderen van De Nationale Assemblee lopen de behandeling van de sloten en de begrotingsbehandeling nog meer vertraging op.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!