Nog geen schot in zaak brug Noord-Zuid

De werkzaamheden in verband met de brug van de Indira Gandhiweg naar Awarradam kunnen nog steeds geen voortgang vinden. Dit, omdat er nog geen overeenstemming is bereikt met de perceeleigenaren te Awarradam, waar de voet van de brug zal moeten komen.
John Darsa, hoofd Bruggenbouw van het ministerie van Openbare Werken, zegt dat de gesprekken nu worden gevoerd via het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer. Darsa zegt al een brief te hebben gestuurd naar het ministerie om te vragen wat de stand van zaken is. Hij heeft nog geen antwoord ontvangen.
De brug moet zorgen voor verspreiding van het verkeer. De brug is 225 meter lang en men is al bezig met het stortwerk. Het gaat om 3 percelen waarvoor toestemming nodig is. De bedoeling was aanvankelijk om de brug in 2012 op te leveren. Waldo Ramdhihal, directeur van het uitvoerende bureau Nameco, zegt dat het bedrijf intussen al is uitbetaald na 8 maanden wachten.
Het zal een verkeersbrug worden met twee rijbanen, twee fietspaden en voetpaden aan weerszijde. De brug zal van gegalvaniseerd staal zijn, dus zeer duurzaam en onderhoudsarm. ‘Gegalvaniseerde stalen bruggen gaan gemakkelijk 80 jaar mee’, zegt Ramdihal. De ondernemer is zeker dat geen ‘Uitkijk-toestanden’ zich zullen voordoen, daar de palen niet in het water zijn geplaatst, maar op de oever en het liefst 40 meter diep. Er is over het kanaal een overspanning van 75 meter.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!