Melvin Linscheer: ‘Waarschuwingen uit de VS moeten serieus genomen worden’

frontfotoDe veiligheidsmaatregelen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven zijn opgevoerd. Dit heeft te maken met een publicatie van de Amerikaanse ambassade in Guyana over dreigingen van een mogelijke aanslag op vluchten van Caribbean Airlines. De Surinaamse overheid heeft besloten om ook in ons land de veiligheid te verscherpen. Melvin Linscheer, directeur Nationale veiligheid, vertelt aan Dagblad Suriname dat de maatregelen nodig waren, aangezien Suriname dichtbij Guyana grenst en hypothetisch bekeken het gemakkelijk zou zijn om de aanvallen vanuit Suriname in Guyana uit te voeren. Ook gaf Linscheer aan dat een waarschuwing uit de Verenigde Staten van Amerika niet als een grap gezien kan worden. ‘Zulke waarschuwingen zijn ernstig en moeten serieus genomen worden’, benadrukt Linscheer.
Tevens is het een goede oefening voor Suriname om te kijken hoe het systeem werkt. Volgens Linscheer heb je als land de verantwoordelijkheid om op te dragen dat de luchtvaartveiligheid steeds verhoogd wordt. Vooral als er daarbovenop informatie komt met betrekking tot mogelijke terroristische dreiging. Dan worden er strengere maatregelen getroffen. Bepaalde levels van veiligheid die toegepast worden, hebben te maken met de verantwoordelijkheid voor de luchthavenveiligheid en de luchtvaartmaatschappijen. Zij dragen de eigen verantwoordelijkheid voor de mensen en goederen die zij transporteren. Die veiligheid kan inhouden vanaf het onderprofileren van passagiers tot documentencontrole en de controle op de goederen die zij vervoeren.
Als gevolg van de toename van de veiligheid zal de incheckprocedure op de internationale luchthaven te Zanderij enigszins langer duren dan normaal. Er wordt een dringend beroep gedaan op de passagiers om rekening te houden met deze maatregel. Aan de passagiers wordt gevraagd om op tijd te vetrekken naar de luchthaven en volgens het aangegeven tijdschema zich ook aan te melden bij de balie. Ook Guyana heeft de veiligheid flink opgeschroefd. De vluchten zijn normaal uitgevoerd. De dreiging geldt voor vluchten naar alle bestemmingen in de VS uit Georgetown, tot en met woensdag.

error: Kopiëren mag niet!