Rover mag vier jaar brommen

De roofverdachte A.F. heeft van kantonrechter Daniëlle Karamatali een gevangenisstraf van vier jaar gekregen. Ook moeten de gestolen geldsbedragen teruggegeven worden aan de benadeelden. De verdachte heeft op 2 juli 2013 tezamen en in vereniging met twee tot nu toe onbekende manspersonen op klaarlichte dag een brute roofoverval in een winkel gepleegd. De verdachte stond op de bewuste dag met zijn comparanten bier voor de winkel van het slachtoffer te drinken. Toen de winkelier het hekwerk van de winkel probeerde te sluiten, drongen de verdachten naar binnen. Eén van de verdachten greep de winkelier aan zijn nek vast en een andere begon snel naar waardevolle spullen te zoeken. De derde rover nam een groot geldsbedrag uit de kassa weg. Vervolgens namen de onverlaten de benen. Toen een agent van politie langsreed, werd hij door schreeuwende buurtbewoners op de hoogte gebracht van de beroving en dat de rovers op de vlucht waren. De agent zette de achtervolging in. Hij zag op een gegeven moment de verdachten over een trens springen en enkele erven oprennen. De agent sommeerde de verdachten om te stoppen. Zij negeerden het bevel. De agent was genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen. De verdachten, die overigens ook gewapend waren, schoten terug op de politie.
Raadsman Hedley Derby vond dat de openbare aanklager Shanta Mahadew door gebrek aan voldoende bewijs haar vermoedens niet waar heeft kunnen maken. Na de aanhouding heeft de politie een huiszoeking verricht. Zij heeft een witte pet en t-shirt in beslag genomen. Volgens Derby moest de in beslag genomen kleding nat en besmeurd zijn met modder, aangezien de verdachte over een trens was gesprongen. Dat was dus niet het geval. Hij vroeg vrijspraak voor zijn cliënt. De magistraat vond dat het hier om een ernstig delict ging. Het slachtoffer is als gevolg van de beroving getraumatiseerd. Ook heeft de verdachte geen respect voor de politie getoond door terug te schieten. Dit is volgens de kantonrechter niet goed te keuren. Zij vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!